Saltsten från Himalaya med hållare

Artikelnummer : VK-SSH30
Färg :
Material :
Koldioxidutsläpp
Saltsten från Himalaya med hållare.Himalayasalt är ett 100% naturligt salt på jorden som innehåller sammanlagt omkring 90 procent olika ämnen som våropp behöver och har en naturligt låg jodhalt, 84 olika mineraler och element. Saltet utsattes för extrem tryck under bildandet av Himalayabergen. Detta resulterade i en perfektistallin struktur. Himalayansaltet är i grunden en typ av havssalt som aldrig förorenats och aldrig bearbetats för att avlägsna dess vitala komponenter. 

Material: Himalayasalt
100% naturligtistallsalt utan tillsatser
Max temp: 220°C.
Sten Mått: 30x20x3 cm
Hållare Mått: 39x20x3 cm
EAN 7340039201065

Ladda ner högupplösta bilder här>>
Ladda ner instruktioner recept här>>
Saltstenen från Himalaya ger dina rätter en utsökt ”salt touch”! Dessutom använder du mindre salt än när duyddar måltiden själv. Det finns flera olika sätt att använda saltstenen, för alla tempererade serveringar eller tillagningar.


Laga mat med saltstenenEn uppvärmd saltsten kan användas vid matbordet för att tillaga små fisk- eller köttbitar. Kyckling rekommenderas ej!För större bitar kan saltstenen användas i eller på värmekällan direkt.Saltstenen kan värmas på olika sätt och håller temperaturen i ca 20 minuter.

BBQ/gasgrillStarta uppvärmning av saltstenen med låg temperatur. Efter 30 minuter kan värmen ökas och efter ca 45 minuter är stenen redo att användas.
UgnSaltstenen kan även användas i ugn men den får inte vara förvärmd, då risken finns att saltstenen spricker. Öka värmen till 60°C, och höj sedan temperaturen var 20:e minut under 1 timme. Max temp: 220°C.
SpisKan användas på gamla spisar och även induktion om en så kallad induktionsplatta används.

Nedkyld SaltstenPlacera saltstenen i frysen och efter ungefär 30 minuter är den redo att serveras på t ex carpaccio, sushi eller sashimi. Även kalla efterrätter fungerar utmärkt att serveras på en nedkyld saltsten.
SkötselEfter att saltstenen svalnat, ska den sköljas och torkas noggrant. På grund av saltets antibakteriella egenskaper behövs inget rengöringsmedel. Det går bra med en fuktig trasa eller en scotch bright svamp om så skulle behövas. För mycket vatten orsakar växande sprickor i stenen och ska därför aldrig placeras i diskmaskin. Låt saltstenen torka noga innan nästa användning (ca 24h). Extra information: Salt smälter vid 800°C.
Tips– Gör din egen gravlax! Pressa laxfilén med socker och dill mellan två saltstenar, linda i papper och förvara kallt 1–3 dagar.– Stek ägg och bacon vid bordet!– Glöm inte saltstenen när du presenterar dina läckra efterrätter! Bavarois, glass och sorbet med lite salt touch. Dina gäster kommer att älska det!
 
Antal
-