Shiro Bunka

Artikelnummer : VK-SSHO250
Färg :
Material :
Koldioxidutsläpp
Knivarna är tillverkade i Seki City, Japan. Seki är känt som knivarnas huvudstad och ca 47% av Japans knivtillverkning sker i den lilla staden i närheten av Osaka.

Satake Cutlery heter fabriken som tillverkar dessa knivar. Fabriken ägs och drivs av Mr Yasuhiro Satake själv. Fabriken har varit igång sedan 1947.

Japanska knivar är traditionellt tillverkade av hårdare stål än västerländska knivar och slipas i en lägre grad vilket gör att knivarna känns och faktiskt är vassare än västerländska.

Handdiska och handtorka knivarna noga efter varje användning. Förvara dem helst på en magnetlist, då håller de i generationer. Underhåll med strigel och slipa upp dem på våtsten vid behov.

Denna knivmodell kallas för Bunka (japansk grönsakskniv/kockkniv) och har en bladlängd på 17 cm. Kniven har ett mycket hållbart ABS-skaft och bladet är tillverkat av Molybdenum Stainless Steel.
 
Antal
-